Om skolbesök

Jag tycker det är väldigt roligt att komma ut till skolor.
Det kan vara på ett entimmes författar/illustratörsbesök, där jag berättar om mina olika "yrken" ; om att vara illustratör, konstnär, berättare, pedagog och författare, och om allt spännande jag får vara med om när jag letar berättelser eller skapar böcker, eller en timme där jag enbart berättar om min senaste bok "Teckna och måla havets djur" och visar hur man kan använda boken.

Jag kommer gärna också på ett längre skapande skola - besök och inspirerar till tecknande, målande, skrivande och berättande, allt ifrån en dubbeltimme till en heldags skaparupplägg. I helklass eller halvklass. Hör gärna av er med funderingar och frågor kring ett upplägg.

Tillsammans med ansvariga pedagoger lägger jag upp besöket så att det blir så bra som möjligt för den åldersgrupp jag besöker, utifrån deras tidigare erfarenhet, kunskap och intresse. Vi planerar också hur vi utnyttjar klassrummet på bästa sätt vid skapandet. Jag har en klassuppsättning akvarell-lådor och penslar som skolan kan hyra, kan även ta med blyertspennor 2B , stompfer mm.

imageForfattarcentrum.se/forfattarformedlingkan du läsa mer om hur man kan förbereda sig inför entimmesbesöket. Där finns också en arvodeslista. Du kan boka ett besök antingen genom författarförmedlingen, eller direkt till mig.