Kalender

Möt marinbiologin genom konsten

Gullmarsgymnasiet i Lysekil driver en spetsutbildning i marinbiologi, där elever från hela landet lär sig om våra hav. Under hösten 2023 leder jag ett litet konstprojekt i åk 2 där elever får utforska teckning och målning som ett sätt att både uppleva och se former och funktioner hos pyttesmå djur som studeras genom mikroskop eller stereolupp. Tidigare under året har Virtue - skivor satts ut i havet, och på dessa skivor har det landat organismer som nu kan studeras närmare.
De kommer att få prova på olika tekniker som kan användas för illustration och konstnärligt skapande, såsom blyerts, tuschpennor, akvarell + blandmaterial.
Elever kan fokusera på studierna av det de ser, eller ta det vidare och gestalta livscykler eller ekosystem i den mån de hinner (tiden är något begränsad) . Vi kommer även att ta upp hur det går att gestalta begreppet ”Havsmedvetenhet” och det kommer finnas möjligheter till egna konstnärliga uttryck.

Under Lysekils kulturdagar 6 - 13 oktober kommer elevernas studier och bilder att visas på Havets Hus i Lysekil.
Elever kommer att finnas på plats 7 oktober kl. 13 -16 samt 11 oktober kl. 10 - 16 för att visa på läroprocessen och besökare kommer att få prova att själv använda stereolupp eller mikroskop.
Under dessa tider är besökare välkomna att prova själva med hjälp av elevers stöd!