Kalender

25-årsjubileum!

image
En bukett blommor? Nej! Märkliga och vackra djur, havsborstmaskar!
Havsborstmaskar finns nästan överallt; i våra nordligare kallare vatten och i varmare sydliga vatten där korallreven är en av de artrikaste miljöerna.
Några arter av havsborstmaskar bygger ett rör där de bor och därifrån sträcker de ut sina fina tentakelkronor som fångar in små plankton att mumsa på.

I år firar jag 25-årsjubileum med "Annika Rockström Bilder och Berättelser".
Under året tänkte jag göra en återblick över mina 25 år och under senare delen av sommaren och hösten hoppas jag ha lite miniutställningar på facebook och på min hemsida.

3 maj 1999 så startade jag min firma "Annika Rockström Illustrationer" då jag fått ett uppdrag från Hanne Strager på Danmarks Akvarium. Hon undrade om jag kunde göra akvareller till en utställning de planerade om korallrev. Visst! Det var detta jag behövde för att våga starta firma, ett riktigt uppdrag. Jag hade haft lite små uppdrag tidigare, men inte några där jag behövde fakturera och ha F-skattsedel.
Det var så kul att under processen lära mig mer om korallrev, och att teckna de vackra korallrevsdjuren från fotografier.

Jag hade lärt känna Hanne under somrarna på 90-talet då vi både jobbade som guider på Andenes Hvalsafari i Nordnorge. Från början var jag med och jobbade med utställningar på valsafaricentret, sedan lyckades jag få arbete som guide på båtarna och lärde mig så mycket om kaskeloter och andra stora valar. Så många vänner jag också fick under de åren! Från olika platser i världen.