Kalender

Illustrationer till bilderbok om sångsvanar

Tillsammans med Anneriek van Heughten från Nederländerna fick jag ett vistelsestipendium på två veckor i september 2019 från organisationen SmåBUS. Vi fick bo i ett fint gammalt trähus i Björköby, Småland, brevid Joke Guns, barnboksentusiasten från Nederländerna och Belgien som startat organisationen SmåBUS. Jag och Anneriek delade rum under SmåBUS internationella barnboksfestival som pågick i september 2018, och när möjligheten att söka vistelsestipendium för att kunna jobba tillsammans blev vi båda glada, och ännu gladare blev vi när vi fick stipendiet. Hur det gick under vår vistelse kan du läsa här.pdf ../pdf/Looking back on our Småbus residency.pdf
Tyvärr har jag inte haft så mycket tid att jobba vidare med illustrationerna pga andra uppdrag och skapande skola-besök, men nu äntligen har jag ledig tid, och hoppas att mina sparade slantar ska räcka till för att ägna mig åt att få färdigt vårt bokprojekt.
Det blir en spännande berättelse med mycket bilder för barn i 3-6 års åldern, om Elisa från Sverige som får flyga med en sångsvan till Nederländerna under hösten och vintern och om Elias från Nederländerna som flyger med sångsvanen till Sverige på våren och sommaren.